Hem   

Amandas tournedos (4 personer)

Strutsfilé skuren i ca 2-3 cm tjocka skivor. Linda en baconskiva runt kanten på varje tournedos och sätt fast med en tandpetare. Skivorna steks i en het stekpanna. Godast blir strutsfilén om den inte är helt genomstekt. Servera med fetaostsmör, klyftpotatis och olivfyllda tomater.

Fetaostsmör

Rör ihop lika delar fetaost och smör, krydda med vitlök och persilja. Ställ smöret kallt före servering.

Olivfyllda tomater
4 medelstora tomater
1 dl svarta eller gröna urkärnade oliver
4 sardellerfiléer eller ansjovis
2-3 msk olivolja
2 klyftor vitlök
2-3 msk ströbröd
1 msk riven parmesanost

Tag ur innanmätet i tomaterna med en sked. Kör oliver, olivolja, vitlök, ströbröd, sardeller och innanmätet av tomaterna i en matberedare och fyll tomaterna med blandningen. Strö parmesanosten ovanpå. Ställ de fyllda tomaterna på ett smort eldfast fat. Gratinera i 275 grader i ca 15 min.