Hem
Amandas tournedos (4 personer) Strutsfilé skuren i ca 2-3 cm tjocka skivor.
Linda en baconskiva runt kanten på varje tournedos och sätt fast med en
tandpetare. Skivorna steks i en het stekpanna. Godast blir strutsfilén om den
inte är helt genomstekt. Servera med fetaostsmör, klyftpotatis och olivfyllda
tomater. Fetaostsmör Rör ihop lika delar fetaost och smör, krydda
med vitlök och persilja. Ställ smöret kallt före servering. Olivfyllda tomater
4 medelstora tomater
1 dl svarta eller gröna urkärnade oliver
4 sardellerfiléer eller ansjovis
2-3 msk olivolja
2 klyftor vitlök
2-3 msk ströbröd
1 msk riven parmesanost
Tag ur innanmätet i tomaterna med en sked. Kör oliver, olivolja, vitlök, ströbröd,
sardeller och innanmätet av tomaterna i en matberedare och fyll tomaterna med
blandningen. Strö parmesanosten ovanpå. Ställ de fyllda tomaterna på ett
smort eldfast fat. Gratinera i 275 grader i ca 15 min.