Hem
Feststruts
(4 personer)
600 g strutsfilé
8 skivor ementalerost
8 skivor rökt skinka
Skär filén i skivor; ca 1 cm tjocka. Stekes på hög värme tills du fått fin stekyta, dra ner värmen något, salt och krossad svartpeppar på. Max 2 min stektid; köttet blir lätt torrt då det är så lite fett i det. Varva köttet med osten och skinkan i en eldfast form.
Svampsås
Kantareller
1/2 finskuren gul lök
2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
portvin
Fräs lök och svamp i smör på stekjärnet, pudra över mjölet och häll på buljong och grädde, lät det hela småputtra till lagom konsistens, smaka av med salt, peppar och portvin. Häll såsen över köttet och in i ugnen 200 grader ca 10 minuter så osten smälter.
Servera med klyftpotatis och en grönsallad