Recept med portionsstekt

Det går mycket snabbare än med annat kött, tänk på att om Du steker för mycket kan Du inte backa men om Du steker för lite går det att korrigera.

Feststruts

Skär filén i skivor; ca 1 cm tjocka. Stekes på hög värme tills du fått fin stekyta, dra ner värmen något, salt och krossad svartpeppar på. Max 2 min stektid; köttet blir lätt torrt då det är så lite fett i det. Varva köttet med osten och skinkan i en eldfast form. Fräs lök och […]

Amandas tournedos

Linda en baconskiva runt kanten på varje tournedos och sätt fast med en tandpetare. Skivorna steks i en het stekpanna. Godast blir strutsfilén om den inte är helt genomstekt. Servera med fetaostsmör, klyftpotatis och olivfyllda tomater. Tag ur innanmätet i tomaterna med en sked. Kör oliver, olivolja, vitlök, ströbröd, sardeller och innanmätet av tomaterna i […]

Biff med gorgonzola

  Börja med såsen: Skölj purjolöken och skala moroten. Skär grönsakerna i tändsticksstrimlor. Skiva osten. Vispa ut mjölet i lite av buljongen, grädden, sojan och osten. Värm och rör såsen tills osten smält. Lägg i grönsakerna och låten såsen koka ihop några minuter. Bryn matfettet i en stekpanna. Stek biffarna 2 min på varje sida. […]

Sydafrikanska strutsbiffar

Blanda mjöl och kryddor. Vänd biffarna i kryddmjölet. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Bryn biffarna och lägg dem sedan i ett eldfast fat. Stek champinjonerna, grön paprika och lök i oljan. Tillsätt tomater, vitlök, basilika, vatten och soja. Låt röran sjuda i ett par minuter. Så långt kan rätten förberedas. Lägg biffarna i […]