Sahlins Struts. Borlänge, Dalarna

Sahlins Struts ligger strax utanför Borlänge, i Dalarna.

Sahlins Struts-Ett levande lantbruk med hundratals strutsar

Vi är stolta över :

  •  att kunna leverera så många produkter som är ifrån strutsen, faktiskt det mesta som finns i butiken.
  • att själva kunna producera så stor del av allt här på gården. Hela vägen ifrån åkern-äggkläckningen-uppfödningen-slakten i eget EU-godkänt slakteri till butiken och caféet.
  • Strutsäggsglassen (särskilt stolta).
  • att ha tre Guiness Världsrekord – Världens största ägg.
  • att ha blivit tilldelade ”Årets närproducerade produkt 2011” för vår Strutsleverpastej.
  • att 2011 blev utsedda till årets turistattraktion i Borlänge.

Sahlins Struts startades år 1994 på gården, som familjen haft i generationer tillbaka. Ett familjeföretag som haft mjölkkor tidigare, men som sedan utvecklades av nyfikenhet att föda upp strutsar. Att gå från att vara ett litet företag till ett känt varumärke över hela Sverige har varit tufft, men otroligt lärorikt.

Vi säljer mängder med strutsartiklar, allt ifrån strutskött och korvar till hudvårdsprodukter och praliner med strutsägglikör. En stor artikel är dammvippor av äkta strutsfjädrar både till privatpersoner och städproffs i Sverige och Norden.

På gården finns det möjligheter till att strosa runt och kika på de fina strutsarna, samt lära sig det man tidigare inte visste om dem via guidade turer (säsongsbaserat). I vår mysiga gårdsbutik säljer vi allt som har med struts att göra.

På sommarhalvåret kan man ta sig en fika eller en lunch eller bara sätta sig ner och njuta av livet. Det är ett måste att testa glassen som vi tillverkar här på gården. Sommartid har vi roliga aktiviteter för barnen, nämligen tipspromenad, tramptraktorer, sandstack & massa annat smått & gott att roa sig med. Om du vågar finns det möjlighet att mata strutsarna! Vintertid erbjuds det shopping & jul fika i olika former.

Vi tar emot grupper/ företag för konferenser eller guidade turer. Man kan boka middagar eller t.ex. fira av sin födelsedag hos oss. Vi har även bussutflykter som kommer till oss för att fika & shoppa.

ADRESS
Sahlins Struts
Sveden 1
78192 Borlänge

Telefon: 070-398 31 49 eller 0243-23 31 37