Det mesta av strutsen används (kött, ägg, fjädrar, fett, etc.)
Strutskött
Fantastiskt läckert. Struts, det röda fågelköttetl innehåller nästan inget fett varför det är extra noga att övervaka innertemperaturen vid tillagning. När det har en rosa kärna är det som bäst. Strukturen påminner om ox/kalv och smaken går åt det vilda hållet dock ganska svagt vilket gör att man med kryddor kan styra åt väldigt många olika håll. Man måste dock inte göra det så avancerat utan man kan använda något av sina favoritrecept för oxkött.
- magert och kolesterolfattigt
- mört och snabbtillagat
- från frigående gräsätande djur som dessutom äter spannmålspellet
- naturligtvis salmonellatestat, veterinärbesiktigat och slaktat på kontrollslakteri
Strutskött finns som filé, biff, stek, wokbitar och färs. Dessutom som flera olika charkprodukter.
Köttet som är magert och snabblagat måste stekas varsamt, för att inte bli torrt.
Använd gärna stektermometer och stek till en innertemperatur på 65 grader.
Strutsskinn
Skinnet används för att göra exklusiva väskor, plånböcker, bälten och mycket mer. Strutsskinn är otroligt slitstarkt och blir vackrare med slitage.
Strutsfjädrar
Fjädrarna används bland annat till dammvippor, strutsboa och plädar m.m.
Strutsolja
Oljan utvinns ur strutsen fett. Oljan håller huden smidig och ung, och det är bra för ett antal hudproblem. Strutsolja är lämplig för mänsklig hud och lämnar den mjuk och skön.
Även tvål och andra hygien-produkter tillverkas av strutsens fett.