Recept med förrätt

Dessa förrätter kan naturligtvis serveras som huvudrätt med anpassning av mängden.

Varm Strutscarpaccio

4 portioner. 600 strutsbiff, 2 vitlöksklyftor, 2 msk olivolja, peppar och flingsalt, 150 g ruccola, färsk basilika, rostade pumpakärnor / solrosfrön. Skär köttet i tunna skivor. Kan vara halvt fryst om man skär med kniv för att underlätta. Lägg skivorna på värmetåligt fat. Krydda med pressad vitlök, olivolja, salt, peppar. Värm ca på 2 minuter […]

Festliga spett

Spetten kan serveras som ett drinktillbehör. Skär köttet i 2 cm tjocka bitar. Blanda samman marinaden och häll den i en plastpåse tillsammans med det skivade köttet. Knyt ihop. Låt vila svalt i några timmar. Dela baconskivorna i två delar. Skala löken och skär den i klyftor. Varva lök, kött och dubbelvikta baconskivor på grillspett. […]

Strutsfärspaté

Sätt ugnen på 175 grader. Koka couscousen efter instruktionerna på paketet och låt den sedan svalna. Stek lök, champinjoner, vitlök, oliver och persilja och låt röran bli genomvarm. Ta bort stekpannan från värmen. Vispa upp ägget med tomatpurén, salt och peppar. Blanda couscous, bacon, strutsfärs, champinjonröra och grädde. Fyll en smord avlång bakform med färsen. […]