Ger garanterat lyckat resultat när man är nybörjare … Beredning av sås: Fräs lök, morot, bacon och örtkryddor i smör/margarin tills de fått färg. Tillsätt tomatpuré och rödvin och låt koka ihop. Tillsätt buljong/vatten/steksky. Smaka av med svartpeppar. Tillsätt ev kalvfond. Låt sjuda i 5-10 min för att locka fram smakerna. Red av med maizena. […]
Bryn rostbiffen runtom. Stick in en köttermometer på det bredaste stället och klä in köttet i folie. Lägg in den i ugnen, 120 grader, till dess att termometern visar 63 grader. Tag ut det, låt det kallna och skär tunna skivor. Hacka rödlök och vitlök. Strimla basilika. Blanda vinäger, salt och peppar, kalvfond, vatten och […]
Blanda samman ingredienserna till marinad 1: soja, hoisinsås, salt, olja och socker. Lägg filén i en tät platspåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 tim, vänd då och då. Marinera längre tid om filén är tjock. Sätt på ugnen på 120 grader eller lägre. Lägg filén på galler i en långpanna, stick in […]
Bra till alla som inte har lagat struts förr. Bryn köttet så det får fin färg i stekpannan. Placera en köttermometer i köttet och tillaga den sedan i ugnen på låg temperatur, 70-90 grader. När innertemperaturen är 65 grader är köttet färdigt. Blanda salt och vatten i en bunke. Skala och hacka gul lök pressa […]
Tärna och koka morot och rödbeta i saltat vatten i 5 minuter. Skär lök i relativt stora bitar, finhacka vitlök och chili. Fräs upp alla grönsaker utom paprika i 10 minuter. Lägg i röd paprika på slutet och låt gå med i tre minuter. Ringla på en msk honung och et press från citronen. Salta […]