Dubbelmarinerad strutsfilé

Blanda samman ingredienserna till marinad 1: soja, hoisinsås, salt, olja och socker. Lägg filén i en tät platspåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 tim, vänd då och då. Marinera längre tid om filén är tjock.

Sätt på ugnen på 120 grader eller lägre.

Lägg filén på galler i en långpanna, stick in en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 65 grader. Vänd filén en gång under stekningen.

Svep in filén i folie och låt den kallna.

Blanda samman marinad 2, vinäger, vatten, olja, salt, svartpeppar, pressad vitlök, hackad persilja och kapris.

När filén kallnat, skivas den i ½ cm tunna skivor. Lägg skivorna i enskål och slå över marinad 2. Ställ kallt. Marinera filén i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger. Vid serveringen tasskivorna ur marinaden, de skall inte torkas av. Servera skivorna kalla med nybakad potatis och vitlökssmör samt en sallad på olika salladssorter.
Rätten ovan kan serveras med Nobissås:

2 ägg, vispas i exakt 3 min med elvisp

Tillsätt droppvis 5 dl matolja och 2 msk rödvinsvinäger. Smaksätt med:

1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
½ malen svartpeppar
2,5 msk gräslök
2,5 tsk dijonsenap

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *