6 port.
600 g Strutsgrytbitar
400 g Steklök
200 g Färska champinjoner
1 Köttbuljongtärning
1 dl Vatten
½ dl Portvin eller rött matlagningsvin
3 dl Grädde
1.5 msk Ädelost
1 msk Cream fraiche
salt o peppar
3 msk Vetemjöl
1 msk Soja
1 Röda paprikor
200 g Gröna vindruvor
Gör så här:
– Bryn grytbitarna, löken och champinjoner.
– Tillsätt buljong, vatten, vin, grädde, ädelost och creme fraiche och låt puttra tills köttet är mört, ca 30 min.
– Till sist före servering blanda i mjöl, soja, strimlad paprika och delade urkärnade vindruvor.
Låt allt puttra tillsammans ett par minuter. Grytan kan med fördel tillredas dagen före servering, vänta då med de fyra sista ingredienserna till strax före servering.
– Servera med potatis eller ris och en grönsallad