6 portioner.
1 kg strutsstek eller biff,
salt, rosépepparkorn, svartpepparkorn, vitpepparkorn. Ha mortel eller kvarn till hands. Annars går det bra med färdigmalen peppar.
Kryddat saltlag: 1 liter vatten, 1 dl salt, 1 tsk socker, 1/2 tsk svartpeppar, 1 smulat lagerblad, ev 15 krossade enbär.
Krossa/ mal pepparn. Gnid in köttet med salt o peppar. Bryn i het stekpanna. Lägg köttet i ugnsfast form o ställ ugnen på 120 grader. Ha köttermometer i. Köttet blir bäst när det är rosa, ca 55 grader innertemperatur. Ta ut köttet vid rätt temp.
Koka lagen 4 min. Låt svalna lite. Lägg det varma köttet i en bunke. Häll över lagen så köttet täcks. Täck över och ställ kallt i ca 4 timmar. Tag upp köttet o förvara utan lag. Skär köttet i tunna skivor. Serveras med potatisgratäng, varm pastasallad, ugnstekta rotfrukter eller liknande. Gärna med sås innehållande creme freiche, soltorkade tomater-creme och pressad vitlök.