Recept med förrätt

Dessa förrätter kan naturligtvis serveras som huvudrätt med anpassning av mängden.

Carpaccio på struts med chèvre, fikon och ruccola

Dagen före: Putsa strutsfilén och rulla in den hårt i plastfolie och lägg in i frysen. Skiva kavringen så tunt som möjligt på längden, lägg den sedan i plastfolie till serveringen så den inte torkar ut. Vispa smöret med saften och cest (vad är detta?) från limen, smaksätt med maldonsalt och peppar. Skär bort skalet […]

Festliga spett

Spetten kan serveras som ett drinktillbehör. Skär köttet i 2 cm tjocka bitar. Blanda samman marinaden och häll den i en plastpåse tillsammans med det skivade köttet. Knyt ihop. Låt vila svalt i några timmar. Dela baconskivorna i två delar. Skala löken och skär den i klyftor. Varva lök, kött och dubbelvikta baconskivor på grillspett. […]

Strutsfärspaté

Sätt ugnen på 175 grader. Koka couscousen efter instruktionerna på paketet och låt den sedan svalna. Stek lök, champinjoner, vitlök, oliver och persilja och låt röran bli genomvarm. Ta bort stekpannan från värmen. Vispa upp ägget med tomatpurén, salt och peppar. Blanda couscous, bacon, strutsfärs, champinjonröra och grädde. Fyll en smord avlång bakform med färsen. […]