Recept med gryta

Grytor är perfekt höstmat.

Strutsbitar med tsaziki

Salta och peppra grytbitarna och bryn dem i het stekpanna. Tillsätt creme fraiche, tomatpuré och mjölk, därefter kryddorna. Stänk några droppar soja över bitarna och låt dem steka på svag värme i 5 minuter. Riv och salta gurkan. Lägg gurkan på hushållspapper och låt den rinna av. Blanda gurkan med yoghurten och pressa i vitlöken. […]

Hot citronpeppargryta

Skär wokbitarna. Krydda med citronpeppar. Bryn på hög värme. Köttet skall vara rosa. Salta. Salta och strimla grönsakerna. Woka grönsakerna några minuter. Häll 2 dl vatten i en gryta och lös buljongtärningen. Häll i creme fraiche och smaka av med dijonsenap. Lägg i köttet och häll grönsakerna över. Låt puttra i 5-6 minuter. Serveras med […]

Syster Saras Strutsgryta

– Bryn grytbitarna, löken och champinjoner. – Tillsätt buljong, vatten, vin, grädde, ädelost och creme fraiche och låt puttra tills köttet är mört, ca 30 min. – Till sist före servering blanda i mjöl, soja, strimlad paprika och delade urkärnade vindruvor. Låt allt puttra tillsammans ett par minuter. Grytan kan med fördel tillredas dagen före […]

Örtagårdsgryta

Skär strutsteken i bitar. Krydda med pepparmix. Bryn på hög värme. Köttet skall vara rosa. Salta. Salta grönsakerna. Woka några minuter. Häll creme fraichen i en gryta. Tillsätt örtagårdskrydda, vitlöksklyftan och den finklippta persiljan. Lägg i kött och grönsaker. Låt puttra ett par minuter. Tag grytan från värmen. Tillsätt äggulan och grädden. Serveras med ris […]

Strutswok

Skär strutsköttet i strimlor, hetta upp oljan i en wok eller i en stor stekpanna och fräs köttet. Blanda i sojan och de djupfrysta grönsakerna och fräs ytterligare några minuter. Häll i såsen och vattnet, bland om och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med mer soja och sambal oelek. Servera med ris eller nudlar.

Nettes favoritwok

Skär strutsköttet i tunna strimlor. Låt det vila tillsammans med marinaden i en plastpåse i 20 minuter. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Häll ner sesamfröna och köttet i stekpannan och woka blandningen några minuter. Späd med vatten för att få en skysås. Smaka av med salt och soja. Servera med nudlar eller ris […]

Strutsgryta med kokos

Bryn grytbitarna i en stor stekpanna och tillsätt de hackade grönsakerna. Bryn tillsammans i 3 minuter. Eftersom köttet är mört, behöver inte grytbitarna efterstekas som annat kött. Tillsätt ViktVäktarna fraiche och curry. Servera grytan med ris och strö kokos över. Byt eventuellt ut curry och kokos mot smaksatt ViktVäktarna fraiche, Franska örter eller Sweet chili.