Året runt med strutsen – Första äggen

Första äggen har kommit!

De uppfödare som har ljusprogram på sina avelsdjur (alltså ljus 16 h/dygn) för att få igång brunst och äggläggning, får ibland sina första ägg redan i januari-februari. Då hinner kycklingarna kläckas och få komma ut i hagarna lagom till våren.

Strutsarna reagerar mycket på ljus och uppfödarna brukar även ge dem extra foder samtidigt som ljusprogrammet körs igång. Det dröjer inte länge förrän brunsten sätter igång och man ser tuppen börja uppvakta sina hönor igen. Tuppen lägger sig ner och kastar huvudet och halsen fram och tillbaka samtidigt som han betäcker hönan. Riktigt dansuppvisning!

63830_103780703018935_3442268_nTupp som dansar på Falbygdens Struts.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *