Sahlins marinerade struts med rödvinssås

Ger garanterat lyckat resultat när man är nybörjare …

Beredning av sås:
Fräs lök, morot, bacon och örtkryddor i smör/margarin tills de fått färg. Tillsätt tomatpuré och rödvin och låt koka ihop. Tillsätt buljong/vatten/steksky. Smaka av med svartpeppar. Tillsätt ev kalvfond. Låt sjuda i 5-10 min för att locka fram smakerna. Red av med maizena. Sila såsen.

Beredning av köttet
Blanda ingredienserna till marinaden och marinera köttet i 1/2-3 tim beroende på hur stark smak du önskar. Bryn köttet runtom så att det får en jämn stekyta över hela biten och sätt därefter in det i mitten av ugnen på max 120°. Köttet blir som saftigast vid låg ugnstemperatur. Det blir bra när det är jämnrosa inuti med innertemperatur 65°. När köttet är klart tag upp det och linda in det i folie.
Det mesta av såsen ska vid det här laget vara i stort sett klar. Medan köttet vilar gör du klar såsen.
Servera med kokt potatis, grönsallad, gelé, inlagd färsk gurka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *